logo ESET software spol. s r. o.

ESET v Česku roste - firmy potvrzují zájem o řešení v cloudu a profesionální služby kybernetické bezpečnosti

Česká pobočka společnosti ESET zveřejnila své finanční výsledky za loňský rok. V kontextu řady změn, včetně nové obchodní strategie a inovací v nabídce kyberbezpečnostních řešení, dosáhly kompletní výnosy hodnoty 564,2 milionu korun. Dosažený výsledek tak potvrzuje dlouhodobá očekávání - a to především v případě firemních zákazníků.

Firemní zákazníci opět potvrdili zájem o technologie s pokročilými vrstvami ochrany v cloudu. Růst však společnost zaznamenala i v segmentu zákazníků z řad domácností, pro které na podzim loňského roku představila sjednocenou nabídku nových úrovní ochrany. Aktuálně společnost pokračuje v rozvoji služby MDR (řízená detekce a reakce na incidenty) pro firemní zákazníky a v rozvoji technologických partnerství.

"Rok 2023 byl v případě české pobočky ESETu rokem významných změn a inovací v nabídce kyberbezpečnostních řešení. V Česku jsme představili novou obchodní strategii pro segmenty domácích i firemních zákazníků a nabídku nadstandardních profesionálních služeb pro velké firmy. I tyto změny podpořené kvalitní prací našich partnerů vedly ke splnění nastavených cílů a výnosům překračujícím půl miliardy korun. Výsledek vnímáme jako potvrzení, že investovaná energie do realizace změn se pozitivně odrazila ve výsledcích, které jsou zároveň pro naše zákazníky ukazatelem toho, že jsme silným partnerem v efektivní obraně před kybernetickými hrozbami. I přes střízlivé vyhlídky pro rok 2023 se podařilo v případě našich největších zákazníků překročit plán o 20 %. Nejen pro ně jsme v minulém roce aktualizovali nabídku našich řešení v cloudu a představili zcela novou úroveň ochrany ESET PROTECT Elite. Právě o cloudová řešení nabízející pokročilou ochranu pomocí našich technologií jsme zaznamenali v loňském roce velký zájem, a to meziročně až o stovky procent," říká Filip Navrátil, obchodní ředitel české pobočky společnosti ESET.

Očekávání společnosti ESET byla pro uplynulý rok umírněná a realistická. Kromě již zmíněných změn došlo v předešlém roce 2022 také k významnému dvofucifernému růstu, kdy proběhla mimořádná marketingová podpora řešení napříč celým portfoliem společnosti.

V případě segmentu pro domácí zákazníky zaznamenala společnost výraznější růst u řešení pro chytré telefony, a to meziročně o 13 %. Na podzim loňského roku představila společnost také zcela novou nabídku komplexní ochrany pro domácnosti, kdy sjednotila svá řešení do tří nových úrovní ochrany - ESET HOME Security Essential, ESET HOME Security Premium a ESET HOME Security Ultimate.

Potvrzen zájem o řešení v cloudu i profesionální služby

Také v uplynulém roce se jako jasný tahoun růstu společnosti ukázaly technologie s pokročilými vrstvami ochrany v cloudu. Společnost ESET v loňském červnu představila aktualizovanou nabídku svých řešení platformy ESET PROTECT pro firmy všech velikostí spolu s integrovaným nástrojem ESET Vulnerability and Patch Management pro vyhledávání a opravy známých zranitelností.

Dlouhodobě také stoupá zájem o pokročilejší technologie, jako je služba XDR a ochrana cloudových aplikací, jako je Microsoft 365 a Google Workspace. Jejich zneužití může být počátkem celé řady bezpečnostních incidentů, a to včetně útoků ransomwarem. České firmy jsou si velmi dobře vědomy jak hrozeb v kyberprostoru, tak i výhod, které jim pokročilá ochrana v cloudu přináší pro jejich podnikání - snadné škálování služby, nulové nároky na jejich infrastrukturu a jednoduchost a přehlednost správy prostřednictvím jedné centralizované platformy.

Spolu s inovacemi v portfoliu uvedla společnost v loňském roce také nadstandardní bezpečnostní služby pro velké společnosti. Zákazníkům z řad firem poskytují další stupeň ochrany formou podpory i správy řešení, stejně jako podporu při řešení bezpečnostních incidentů a jejich vyšetřování.

V návaznosti pak letos společnost rozšířila službu MDR - řízenou detekci a reakci na incidenty, která kombinuje nejmodernější technologie a lidskou odbornost, i pro malé a střední firmy. Služba je přizpůsobena na řešení výzev v hybridním pracovním prostředí vyhledáváním hrozeb, monitorováním, reakcemi, a poskytováním spolehlivých kyberbezpečnostních opatření.

Profesionální služby kybernetické bezpečnosti spolu se službou MDR doplňují pokročilou technologii XDR. Zákazníci tak mohou naplno využívat řešení ESETu v souladu s jejich aktuálními potřebami.

Na dohled je již také příchod nového zákona o kybernetické bezpečnosti se zapracovanými požadavky evropské směrnice NIS2. Větší množství firem se bude muset ještě více zaměřit na zvyšování svého zabezpečení, a to včetně menších a středních firem. Ty mohou být součástí dodavatelského řetězce, na jehož bezpečnost se NIS2 také zaměřuje.

Uvedením služeb kybernetické bezpečnosti ESET podporuje také růst segmentu MSP (Managed Service Provider), řízených služeb spočívajících v outsourcingu IT služeb ve firmách.

Očekávání od příštího roku

Pro následující rok společnost ESET očekává především rozvoj služby MDR pro zákazníky všech velikostí, včetně segmentu Enterprise, a rozvoj partnerství v rámci technologií kyberbezpečnostní ochrany. Potenciál růstu nadále vidí především v pokročilých cloudových technologiích. Také v následujícím roce se chce věnovat rozvoji svého partnerského programu, který byl letos již po několikáté oceněn na základě hlasování distributorů.

ESET hodlá dále rozvíjet i svou službu Threat Intelligence v oblasti poskytování nejnovějších informací o současných hrozbách, u které již také zaznamenává zvýšenou poptávku ze strany firemních zákazníků.

Kromě vývoje je pro společnost klíčový rozvoj jejích výzkumných center, z nichž se hned tři nachází v České republice - v Praze, Brně a Jablonci nad Nisou.

Společnost letos na jaře například oznámila vznik nového týmu v rámci pražské výzkumné pobočky ESET, jehož úkolem bude aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem či kriminální aktivity organizovaných skupin na internetových bazarech, a to nejen v Česku.

Článek ESET software spol. s r. o. ze dne pátek 28. června 2024

Další články od ESET software spol. s r. o.

Malware NGate se stal součástí útoků na klienty českých bank

Nové phishingové útoky na klienty českých bank

ESET v Česku roste - firmy potvrzují zájem o řešení v cloudu a profesionální služby kybernetické bezpečnosti

Digitální doklady pohledem českých uživatelů

Přehled aktivit ATP útočných skupin

ESET na kybernetickém cvičení NATO

Nový bezpečnostní tým ESETu se cíleně zaměří na aktivity kyberkriminálních útočných skupin

ESET MDR posiluje kybernetickou bezpečnost malých a středních firem

Silné a bezpečné heslo je důležité pro vaši ochranu v kyberprostoru

Široká nabídka ESET řešení v oblasti zabezpečení koncových bodů

ESET a brazilská policie společně s v boji proti botnetové síti Grandoreiro

Shrnutí a vývoj kybernetických hrozeb podle expertů ESET

Přístup českých uživatelů k bezpečnosti při online nakupování

ESET sjednocuje kyberbezpečnostní řešení pro domácí uživatele

Aktuální zpráva ESET APT Activity

PR komunikaci českého ESETu vede Rita Gabrielová

David Března v čele nové divize ESET Corporate Solutions

Nenechte se okrást podvodníky na internetových bazarech

ESET Threat Report T1 2023 mapuje globální vývoj kybernetických hrozeb

ESET pokračuje v růstu - celkové tržby za rok 2022 přesáhly 14 miliard korun

Nová obchodní strategie ESET mění model licencování a posiluje cloudová řešení

Pokročilá firemní ochrana v cloudu je hlavním hybatelem růstu českého ESETu

Patch Management v platformě ESET PROTECT Cloud

Detekce a ochrana před ransomware na úrovni hardwaru

Jindřich Mičán - nový technický ředitel české pobočky ESET

Nová verze ESET Cyber Security pro macOS

IDC oceňuje ESET za moderní ochranu koncových zařízení

Nové aktivity APT skupiny Lazarus

Špionážní kampaň APT skupiny StrongPity cílí na uživatele platformy Android

Pozor na podvodný spam v chatovací aplikaci Messenger

Phishing v Česku jako nový typ stálé hrozby

Shrnutí vývoje kybernetických hrozeb v roce 2022

Ukrajina je stále hlavním cílem APT skupin napojených na Rusko

Vnímání kybernetických hrozeb u malých a středních firem

ESET Threat Report T2 2022 mapuje globální vývoj kybernetických hrozeb

Češi často sdílí přihlašovací údaje pro více služeb

Lepší ochrana před ransomwarem a zabezpečení online plateb pro domácí uživatele

Špionážní malware zneužívá populární cloudové služby

Jiří Bracek v čele českého týmu pro výzkum a vývoj ESET Research

ESET slaví 30 let nepřetržitých inovací v oblasti IT bezpečnosti

Bezpečnostní produkty ESET za zvýhodněnou cenu

Nový malware typu backdoor pro platformu macOS

Globální finanční výsledky ESET za rok 2021

Vývoj kybernetických hrozeb v souvislosti s válkou na Ukrajině

Nové produkty kybernetické bezpečnosti pro ISP a Telco operátory

Globální útok ATP skupiny Lazarus na letecké a obranné společnosti

Globální iniciativa ESET Heroes of Progress hledá hrdiny pokroku a vizionáře

Pozor na inzertní podvody na internetových bazarech

Tým z ESET Research na kybernetickém cvičení NATO

Platforma ESET PROTECT pomáhá se správou kybernetické bezpečnosti firmy

Nabídka zaměstnání